Besökare

Totalt antal besökare: Antal besökare denna månad: Antal besökare idag: Antal besökare denna vecka:

torsdag 2 april 2009

Barnvagn

Vi har börjat fundera på vilken barnvagn vi ska köpa. Vi har fastnat för ett märke. En modell. Den ser rejäl ut. Inga märkvärdigheter. Allt i ett. Bra. Enkel. Rubust. Men. Det är inte bara att åka in till en butik och titta på den. Nej då. Man måste boka tid. För en privat visning i helgen. En privat visning?
Vad är det vi ska titta på egentligen? En Rolls Royce, senaste Ferrarin eller en än så länge hemlig konceptbil? Kommer vi bli belagda med tysthetslöfte om vi får titta på barnvagnen? Kommer försäljaren att säga att allt som yttrar sig inom dessa väggar stannar här? Capish! säger han, och spänner sina mörka ögon medan vi försiktigt, nervöst och lite tafatt klämmer på handtaget till barnvagnen. Säljaren tänder en cigarr. Häller upp en rökig whiskey till sig själv i det svagt upplysta rummet. Han lägger upp fötterna på det massiva skrivbordet i mörklackerad ek. Tittar på oss med smala ögon. Han granskar oss från topp till tå. Ett dollargrin lyser plötsligt upp hans ansikte. Nå, säger han med en iskall röst. Blir det någon deal eller? Samtidigt hör vi steg bakom oss i mörkret. Långsamma försiktiga steg som närmar oss. Vi hör personen andas tungt. Stegen avstannar. Det blir tyst. Vi står som orörliga i mörkret och tittar på försäljaren och med ett nästan viskande ljud säger vi i kör, vi tar den...
Saken är biff! säger säljaren, Bosse som står bakom er hjälper till att köra ut vagnen till bilen och fakturan kommer med posten!

I helgen tittar vi på barnvagn.

Inga kommentarer: