Besökare

Totalt antal besökare: Antal besökare denna månad: Antal besökare idag: Antal besökare denna vecka:

tisdag 14 oktober 2008

Teve måndag



Det var en bra måndagkväll att ligga i soffan och halvslumra framför teven. Först ut kl 1900 var Cops på TV6. Trashteve när det är som bäst. Ett tvärsnitt i det amerikanska samhällets förfall och misär. Överviktiga poliser som redan efter en 20 meters foot pursuit flåsar och snubblar fram som självaste Sune Mangs i polisuniform med trasigt bäcken efter en stackars förvirrad crackpundare med byxorna hängandes i knävecken och marijuana för 5 dollar uppstoppat i röven. Skrikandes hojtandes, flåsandes förföljer polisen. "Stop, or i´ll tase you, you motherfucker!" Och crackpundarna stannar såklart aldrig. Dom vinglar alltid vidare för att försöka försvinna ut i mörkret. Och poliserna är alltid för feta för att springa ikapp. I stället får dom en stålpil med 50 000-200 000 volt skjuten i sina bräckliga svaga kroppar. Med ett gristjut faller dom ihop och ligger platt mot asfalten och deras taniga kroppar rycker och far. Allt medan polisen grillar vidare med några nya elstötar. För säkerhets skull. Polisen vrålar. "Why did u run, asshole?!" Pundaren gnyr och gnäller. Försöker få fram några ord. Försöker vända sin sargade kropp om. Polisen vrålar. "Stop resisting!" Och grillar genast vidare med nya 200 000 volt allt medan pundaren med glödande tänder och rullande ögon försöker säga: Iiiiiiii´m nooooOOoooOOoooOOoot resiiiistiiiing, Siiiir!

Det är den lägsta formen av underhållning. Men ärligt talat. Jag älskar den.

Sen var dags för svensk trashteve. Färjan, kl 2000 på kanal 5. Livet på en finlandsbåt. I verkligheten. Med alldeles underbara karaktärer som tagna direkt ur en sketch av Killinggänget. En värmländsk kryssningsvärd som sjunger Kulligullan som en gök inför 400 vrålande pensionärer. En bartender med flygfäfobi och med någon form av ospecificerad bokstavskombination. En tokblonderad kvinnlig säkerhetsvakt hård som flinta som skulle få vilken kille som helst att darra av skräck och genast bli homo. Allt detta mixas i en härlig soppa med överförfriskade whitetrashynglingar, kåta fyllekärringar, förvirrade pensionärer och lantisar på sin första företagskickoff.

Inte blir jag sugen på att åka. Men jag längtar redan till nästa färja.

Jag avslutade tevekvällen med att se Melker Andersson och två andra kockar i Matakuten på TV4 kl 2100 med att försöka förändra den svenska skolmaten. Supertrötta, uttråkade, oinspirerade och bittra gamla mattanter gör allt för att slippa förändras. Allt medans Melker & Co oavtrutet inspirerar med ny energi, glädje och nytänk och försöker få köken och dess trötta personal att hitta tillbaka till någonting som faktiskt påminner om matlagning. Mattanterna gnäller och gnyr. Melker ställer och styr. Kallar barnen för skitungar.

Jag kan än i dag känna lukten av skolmat. Det är inte en angenäm doft. Hoppas kockarna lyckas med sin utmaning. Kanske kan kommande generationer få känna en annan lukt på väg till skolmatsalen som inte framkallar djup ångest.

Ikväll steker jag teven och spelar innebandy med galna finnar istället. Det är också en form av underhållning. Det gör bara lite mer ont.

Inga kommentarer: