Besökare

Totalt antal besökare: Antal besökare denna månad: Antal besökare idag: Antal besökare denna vecka:

onsdag 5 november 2008

Blåbär



Blåbärsglögg låter ju mumma. Och en grymt snygg flarra också. Tror jag kommer trippa förbi Apoteket Röda Näsan på hemvägen och inhandla lite smurfdricka. Det är väl lika bra det så man inte står där första advent och upptäcker att all glögg är slut sedan tre veckor tillbaka.
I stället slutar det med att man tar en flarra Kosken och skickar ner en läkerol och värmer sedan lätt. I med en mandel, ett tomtebloss och två russinjävlar och vips så har man gjort sin egen glögg. Rör om två gånger motsols. Hopp i tomtedräkten, ner i fåtöljen, smuttar på glöggen, nynnar på en julsång, blir packad, spöar en nisse, börja bryta på finska, slipar niven, söper träskorna och tar påten till Helsinki, sunger jekla kaarokii, spöar en nisse, snattar laxen på puffén, kastad i fyllejevlacellen utan laxen, vinglar av i Helsinki, tappar träpjucken, snupplar på jekla trottoarkanten, skrapar snoken och tömmer minnet, missar båtjeveln tillpaka och glömmer port julen.


Och abropå jul. Luktar det inte lite... hmmm... låt mig se... brända fingrar...hmmm... tandläkarsprit... hmmm... grilljerad Christer Fuglesang... hmmm... marsipanpenis... hmmm... hundbajs... hmmm... neeee... det är ju doften av vårt årliga Julpyssel som närmar sig ju...

1 kommentar:

StallTilda sa...

Jag och Martin längtar!!!
Kram på er :-)