Besökare

Totalt antal besökare: Antal besökare denna månad: Antal besökare idag: Antal besökare denna vecka:

fredag 7 augusti 2009

Rundvandringen

Min fru frågade mig igår vad det första jag skulle göra nära vi kommer hem från BB. Ta en whiskey om allt gått bra, svarade jag. Hon suckade och tittade på mig. Nej, vi ska ha en rundvandring hemma med Chevy såklart. Och det var ju en alldeles utmärkt idé tyckte jag. Det är klart vi måste visa Chevy hans nya hem. Han måste ju få godkänna det. Vi ska bära runt honom och visa rum för rum.

Vi börjar såklart med hallen. Här ska du kissa i pappas skor när vi har bråttom till dagis säger jag. Vi tittar på Chevy som ler och ger tummen upp.

Efter det visar vi honom gäst- och arbetsrummet som ligger precis innanför hallen. Här ska pappa sova när han varit ute på krogen och kommer hem och luktar som jultomten. Vi tittar på Chevy som ler och ger tummen upp.


Sen går vi in i vardagsrummet. Här i soffan ska vi alla ligga och mumsa chips och sträckkolla på Chevy Chase´s alla filmer tills ögonen blöder eller tills du plötsligt bajsar på mammas nya kuddar. Vi tittar på Chevy som ler och ger tummen upp.


Vi går raskt vidare ut till matsalen. Varje lördag serveras det här i detta rum italienska middagar, min son. Du kommer att älska mat. Vi äter länge och mycket. Tills du plötsligt kaskadkräks över pappas finfina Osso bucu som puttrat i timmar. Vi tittar på Chevy som ler och ger tummen upp.


Vi tar ett skutt in i köket. Här kommer pappa stå i timmar varje lördag och laga mat och dricka rödvin. Jag lär dig gärna matlagningens konster och visar dig hur man gör riktig italiensk pasta, pappas favoritbruschetta med sardeller, och hur en god grappa ska smaka tills du plötsligt somnar i besticklådan hårt kramandes en stavmixer. Vi tittar på Chevy som ler och ger tummen upp.


Vi går in i det mindre av badrummen. Här kan vi alla duscha och ta en skön bastu efter en långpromenad. Pappa kanske tar en kall pilsner också. Så sitter vi tysta och njuter av värmen tills du välter vattenhinken över aggregatet och vi springer ut i panik alldeles nakna och kyler oss i snön medan grannarna blundar och önskar att dom bodde någon annanstans. Vi tittar på Chevy som ler och ger tummen upp.


Så går vi in i Chevys blivande sovrum. En dag ska allt detta bli ditt, min son. Allt du ser här kommer du att få härska över. Men innan din tid kommer så måste mamma och pappa kasta ut allt skräp och helrenovera eländet. Sen kommer du att trivas här inne som fisken i vattnet, tills du blir mörkrädd och springer in i vårt sovrum och studsar upp i vår säng och vrålar att allt är mitt fel eftersom jag tvingat dig att titta på Evil Dead II för sjunde gången i rad. Vi tittar på Chevy som ler och ger tummen upp.


Vi går vidare till nästa sovrum. Här inne sover mamma och pappa. Kalla vinterdagar tänder vi upp i braskaminen bredvid sängen. Vi ligger hela familjen i sängen och njuter av brasvärmen och varandra tills du släpper av en riktig rökare och vi springer ut i panik alldeles nakna och andas ute i snön medan grannarna blundar och önskar att dom bodde någon annanstans. Vi tittar på Chevy som ler och ger tummen upp.

Vi går in i det stora badrummet. Här kommer vi att tvätta dina kläder, bada dig och byta tusentals blöjor på dig tills du blir tillräckligt stor och bajsar i grannens trädgård. Vi tittar på Chevy som ler och ger tummen upp.

Vi öppnar bakdörren och går ut till utomhuspoolen. Här ska vi bada, min son. Men bara om det är minst 26 grader varmt eller tills du har kissat tillräckligt många gånger i vattnet så att det blir så där alldeles kissljummet som pappa gillar. Vi tittar på Chevy som ler och ger tummen upp.

Vi knatar runt knuten tills vi når trädgården, gräsmattan och altanen. Här ska vi grilla, min son. Jag kommer lära dig grillens alla hemligheter, den perfekta glöden och den godaste marinaden. Här på altanen ska vi sitta ljumna sommarkvällar och äta, dricka och trivas tills du välter grillen över gräsmattan som börjar brinna och vi tar av oss alla kläder som vi försöker släcka elden med men vi får panik och springer ut på gatan alldeles nakna medan grannarna blundar och önskar att dom bodde någon annanstans. Vi tittar på Chevy som ler och ger tummen upp.

Rundvandringen är över och jag sätter mig och häller upp en liten whiskey. Jag vill vila någon minut. Plötsligt känner jag en doft. En doft av sött bajs. Jag tittar på min fru. Hon sover redan. Doften kommer inte från henne. Jag hör ett litet gnyende från vaggan bredvid mig. Jag tittar på Chevy som ler och ger tummen ner.

Inga kommentarer: