Besökare

Totalt antal besökare: Antal besökare denna månad: Antal besökare idag: Antal besökare denna vecka:

måndag 1 december 2008

Lördagen i steg



Steg 1 - Kl. 08:30 Inspiration och uppvärmning.

Värmer upp och stretchar med "Ett päron till farsa firar jul" i morgonsoffan. Det är få saker som får mig i sådan julstämning som Chevys kaosartade julfirande. Underbar liten film. Här ska skapas!


Steg 2 - Kl. 10:30 Genomgång av materiel.
Testlyser renar, lampor och kollar igenom kablar, eldon och timers. Åker till Bajshaus och Jula och kompletterar med fler timers, kabelspik, ståltråd, 100 nya extra lampor och 6 meter ljusslang. Allt ska klaffa. Inget får saknas inför installationen. Ringer till försäkringsbolaget och höjer min livförsäkring.



Steg 3 - Kl. 16:30 Magic Moment.
Tadaa! Allt är på plats. Allt lyser. Alla kontakter är regnsäkrade. Renarna är vindsäkrade. Kablaget är uppspikat. Allt är riggat på timers. Elräknaren skenar som en taxameter under en lördagnatt på väg hem från krogen. Personalen på Fortum bokar om sina semesterresor från en vecka på Mallis till fyra veckor i Västindien efter att ha fått höjd julbonus. Regeringen beslutar att starta upp dubbla kärnkraftverk nära Järfälla i "rent vinstintresse". Och så har man redan sett den riktiga Tomten i år. Vittnen berättar att han verkade "påverkad" där han stod på ett tak i Järfälla och slet i fyra renar och en släde och sluddrade; "det är mina renjävlar! mina! hör ni det!" Vittnen berättar också att han kort efter blev bortjagad av husets ägare som hällde skållade mandlar innanför den onyktre Tomtens byxor. Vittnen säger att den nu olycklige Tomten sitter på en lokal pub i Jakan och dränker sina sorger med kall glögg och isbitar i kalsongerna.

Inga kommentarer: